ΚΑΛΑΘΙ

Το καλάθι σας είναι άδειο

Φαίνεται ότι δεν έχετε αποφασίσει κάτι

  • Επιλέξτε γλώσσα:
  • el

Τηλ. παραγγελίες

2310334511

Αμέθυστος – Η πέτρα με τις μαγικές ιδιότητες;

Αμέθυστος – Η πέτρα με τις μαγικές ιδιότητες;

Στην αρχαία Ελλάδα είχαν συνδέσει τον αμέθυστο με το θεό του κρασιού, το Βάκχο. Πίστευαν λοιπόν, πως όποιος φέρει πάνω του το συγκεκριμένο λίθο δε θα μεθύσει ποτέ! Δε νομίζω να το πιστεύετε ακόμα;

Παρόλα αυτά είναι μια πέτρα με υπέροχο χρώμα που ανήκει στην τεράστια οικογένεια του χαλαζία. Με σκληρότητα 7 στην κλίμακα του Mohs είναι από τις πιο διαδεδομένες πέτρες στην κοσμηματοποϊία, με συναρπαστικά αποτελέσματα.

Χρώμα

Με εκπληκτικό μωβ χρώμα, από πολύ απαλό έως πολύ βαθύ κοκκινωπό μώβ (raspberry), παρουσιάζει χρωματικές ζώνες (συνηθέστερα σε γωνιακή ανάπτυξη) . Η καλύτερη ποιότητα αμέθυστου φέρει πολύ έντονο κοκκινωπό μωβ χρώμα χωρίς καθόλου γραμμές ανάπτυξης και απολύτως κανένα ορατό, με γυμνό μάτι, έγκλειστο.

Μέγεθος

Τα μεγέθη σε κομμένη πέτρα, ποικίλουν από πολύ μικρά έως πολύ μεγάλα και εντυπωσιακά αριστουργήματα εξαιρετικής λάμψης.  Λόγω της υψηλής αντοχής του, μας δίνει εξαιρετικές και διαφορετικές κοπές. Έχουμε κλασσική στρoγγυλή, τετράγωνη, παραλληλόγραμμη, οβάλ, τριγωνική, αλλά παράλληλα μπορούν να χαραχθούν εξαίσιες φόρμες και παραστάσεις στην επιφάνεια του.

Χώρες εξόρυξης

Μέχρι και το 19ο αιώνα κατείχε μια πολύ υψηλή θέση ανάμεσα στους πολύτιμους λίθους της εποχής. Τη χρησιμοποιούσαν για να κοσμήσουν ακόμα και βασιλικά κοσμήματα.  Έπειτα ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο κοίτασμα στη Βραζιλία και έριξε κάπως την αξία του, δεν αδίκησε όμως την ομορφιά του. Ακόμα και η πιο καλή ποιότητά του είναι προσιτή σε όλο το αγοραστικό κοινό. Σήμερα, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ζήτηση από μεγάλους σχεδιαστές κοσμημάτων, αλλά και από την μαζική παραγωγή κοσμημάτων παγκοσμίως.

Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πέτρωμα από την ανάπτυξη του έως και την τελική του μορφή. Η φύση μας χαρίζει εξαιρετικά μεγάλους κρυστάλλους, που μπορεί σε βάρος να φτάσουν έως και τα 85 κιλά.  Γεώδη από τα κοιτάσματα της Βραζιλίας αναπτύσσονται και σε μικρά βάθη, που ουσιαστικά μπορεί να πατάμε επάνω τους, ακόμα όμως και να σταθούμε δίπλα τους.

Υπάρχει και μια ακόμα μοναδική ποικιλία, στα εδάφη της Βολιβίας που ονομάζεται αμετρίνης (ametrine-> amethyst and citrine) και έχει μια πανέμορφη δίχρωμη όψη! Μισή μωβ και μισή κίτρινη, με διακύμανση από απαλούς τόνους έως και έντονα παιχνιδιάρικα χρώματα, μας δίνει απίστευτα αποτελέσματα.

Γενέθλιος μήνας

Ο αμέθυστος είναι ο γενέθλιος  λίθος του Φεβρουαρίου και σηματοδοτεί την 6η και τη 17η επέτειο γάμου.

Βρείτε μια μεγάλη ποικιλία κοσμημάτων από ορυκτές χρωματιστές πέτρες  στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, kiriakosgofas.gr ή στα φυσικά μας καταστήματα, Αλ. Παπαναστασίου 135 και Μητροπόλεως 95 στη Θεσσαλονίκη.

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

instock
Κωδικός Προϊόντος: DX1452
367€
312€
15%
instock
Κωδικός Προϊόντος: SET265
1658€
1409€
15%
instock
Κωδικός Προϊόντος: DX1463
320€
272€
15%

instock
Κωδικός Προϊόντος: KL1557
377€
320€
15%
Χειροποίητα Σκουλαρίκια με Αμέθυστο Aπό Επιχρυσωμένο Ασήμι SK1183
instock
Κωδικός Προϊόντος: SK1183
50€
45€
10%
instock
Κωδικός Προϊόντος: M153
174€
145€
17%