ΚΑΛΑΘΙ

Το καλάθι σας είναι άδειο

Φαίνεται ότι δεν έχετε αποφασίσει κάτι

  • Επιλέξτε γλώσσα:
  • el

Τηλ. παραγγελίες

2310334511

Απατίτης: Αυτός που ξεγελάει το μάτι

Απατίτης: Αυτός που ξεγελάει το μάτι

Ο συγκεκριμένος λίθος οφείλει την ονομασία του στην αρχαία Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο ότι ξεγελάει, (απατά) η αρχική του εμφάνιση ως ακατέργαστος κρύσταλλος σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα.

Η πιο γνωστή εμπορική ποικιλία είναι ο φθοροαπατίτης με σκληρότητα 5 στην κλίμακα Mohs,  παρόλα αυτά όμως έχει χαμηλή πυκνότητα και «ξεφλουδίζει» οπότε είναι μια πέτρα που δε συναντάμε πολύ συχνά στην κοσμηματοποϊία,  χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δε δίνει εντυπωσιακά δείγματα.

Ο αγαπημένος απατίτης έχει μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, από εντελώς άχρωμο, έως και τα πιο συνήθη που συναντάμε, πράσινο προς μπλε, κίτρινο, βιολετί, ροζ και καφέ. Πέρα από τις διάφανες πέτρες που βρίσκουμε και κόβονται σε πολύ όμορφες κοπές, αναδεικνύοντας έτσι το χρώμα και τη λάμψη της πέτρας, μπορούμε να συναντήσουμε όμως και οπτικά φαινόμενα όπως ο αστερισμός αλλά και το φαινόμενο «μάτι της γάτας», φαινόμενο που είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης κρυστάλλων ρουτιλίου, μέσα στον αρχικό κρύσταλλο απατίτη, και η κοπή τους γίνεται κάμποσόν για να αναδειχθεί εξαιρετικά, καθώς πέφτουν επάνω του ακτίνες φωτός.

Οι έντονοι μπλε χρωματισμοί της πέτρας δεν είναι απολύτως φυσικό αποτέλεσμα, αλλά προϊόν θέρμανσης πράσινων κρυστάλλων.

Οι κυριότερες πηγές εξόρυξης είναι η Βραζιλία, η Μυανμάρ, η Μπούρμα και το Μεξικό. Όμορφους κρυστάλλους όμως μας δίνουν η Τσεχία, η Γερμανία, η Ινδία, η Μαδαγασκάρη, η Μοζαμβίκη, η Νορβηγία, η Νότιος Αφρική, η Σρι Λάνκα, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Δαχτυλίδι Mε Απατίτη από Δίχρωμο Ασήμι DX846
instock
Κωδικός Προϊόντος: DX846
80€
75€
6%
Χειροποίητα Σκουλαρίκια με Απαλίτη από Επιχρυσωμένο Ασήμι SK1260
instock
Κωδικός Προϊόντος: SK1260
65€
60€
8%
Δαχτυλίδι με Απατίτη Από Δίχρωμο Ασήμι DX916
instock
Κωδικός Προϊόντος: DX916
90€
85€
6%

Βρείτε μια μεγάλη ποικιλία κοσμημάτων από ορυκτές χρωματιστές πέτρες  στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, kiriakosgofas.gr ή στα φυσικά μας καταστήματα, Αλ. Παπαναστασίου 135 και Μητροπόλεως 95 στη Θεσσαλονίκη.

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!