ΚΑΛΑΘΙ

Το καλάθι σας είναι άδειο

Φαίνεται ότι δεν έχετε αποφασίσει κάτι

  • Επιλέξτε γλώσσα:
  • el
  • en

Τηλ. παραγγελίες

2310334511

Γιορτή του Πατέρα: Μοναδικά Δώρα για τον Πατέρα

Γιορτή του Πατέρα: Μοναδικά Δώρα για τον Πατέρα

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι γνωρίζουμε για την γιορτή της μητέρας. Μπορεί η γιορτή της μητέρας να είναι η πλέον γνωστή, ωστόσο έχουν και οι μπαμπάδες μια συγκεκριμένη μέρα κάθε χρόνο την τιμητική τους! Η Γιορτή του Πατέρα είναι η ετήσια κινητή εορτή προς τιμήν του πατέρα, των πατρικών δεσμών και γενικά της επιρροής των πατέρων στην κοινωνία. Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 19 Ιουνίου 1910 και από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου  σε πολλές χώρες παγκοσμίως, αν και σε ορισμένες χώρες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει. Θεωρείται συμπληρωματική εορτή μαζί με την ημέρα της μητέρας.

Εμπνεύστρια της συγκεκριμένης γιορτής ήταν η Αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

Γιορτή του Πατέρα Τι γιορτάζουμε όμως τη συγκεκριμένη ημέρα;

Η γιορτή του πατέρα αφορά την πατρότητα γενικά και την συνεισφορά των μπαμπάδων στο κοινωνικό σύνολο. Στην ουσία είναι μια γιορτή που έχει ως στόχο να δείξει ότι ο ρόλος του πατέρα είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν της μητέρας, παρόλο που πολύ συχνά οι μπαμπάδες περνούν σε δεύτερη μοίρα. Η η συμμετοχή του μπαμπά στο να έρθει στον κόσμο ένα παιδί είναι εξίσου σημαντική και με τη συμμετοχή του στην ανατροφή αυτού.

Ο κάθε πατέρας πρέπει να αφιερώνει χρόνο στο μεγάλωμα του παιδιού του, αλλά και να έχει τη διάθεση να συμμετέχει ενεργά στην ανατροφή των παιδιών του. Εκ των πραγμάτων ο πατρικός ρόλος είναι πιο περιορισμένος από τον μητρικό στην ανατροφή των παιδιών λόγω αυξημένων υποχρεώσεων. Σήμερα όμως, οι νεότεροι μπαμπάδες ασχολούνται όλο και περισσότερο με τα παιδιά τους, προσπαθώντας να περνάνε ποιοτικό χρόνο μαζί. Ο πατέρας είναι δίπλα στο παιδί του για να παίξει μαζί του, να το συμβουλέψει, να το αγκαλιάσει, να το ακούσει αλλά και να συζητήσει μαζί του.

Πρόσφατες σχετικές μελέτες έχουν δείξει πως τα παιδιά που έχουν πατέρες που ασχολούνται μαζί τους ενεργά στην ανατροφή τους, είναι πιο πιθανό να είναι συναισθηματικά ασφαλή. Μην ξεχνάμε ότι ο πατέρας, ειδικά για τα αγόρια, και πόσο μάλλον σε μικρότερες ηλικίες, αποτελούν ισχυρό πρότυπο και έχουν μεγάλη επιρροή σε αυτά.

Το μόνο σίγουρο είναι πως κανένας από τους δύο γονείς δεν μπορεί να αναπληρώσει τα καθήκοντα του άλλου. Ο κάθε ρόλος είναι ξεχωριστός και απαραίτητος για την ανατροφή και το μεγάλωμα του παιδιού. Η πατρότητα είναι τόσο απαραίτητη στο παιδί όσο και η μητρότητα.

Μοναδικά Δώρα για τη γιορτή του Πατέρα

Έτσι λοιπόν, σας συμβουλεύουμε να δείξετε την αγάπη σας στους Μπαμπάδες σας! Να τους πείτε ευχαριστώ! Να τους πείτε σ’αγαπώ! Να τους πάρετε ένα δώρο! Γιατί είναι μοναδικοί στη ζωή μας!

Εμείς παρακάτω σας δίνουμε κάποιες ιδέες για δώρα και η επιλογή είναι δικη σας! Διαλέξτε κάποιο ανδρικό ρολόι, μανικετόκουμπα, αξεσουάρ όπως μπρελόκ, στυλό ή αναπτήρα, αλλά και για τους πιο μοντέρνους επιλέξτε κάποιο κολιέ ή βραχιόλι.

instock
Κωδικός Προϊόντος: AR1948
281€
239€
15%
instock
Κωδικός Προϊόντος: A14616G
185€
110€
41%
HUGO BOSS Legacy Casual Stainless Steel Bracelet 1513707
instock
Κωδικός Προϊόντος: 1513707
299€
239€
20%

Δώρα για τον πατέρα που εντυπωσιάζουν!

outofstock
Κωδικός Προϊόντος: 17108
484€
EMPORIO ARMANI Αντρικά Μανικετόκουμπα Από Ατσάλι EGS2509040
instock
Κωδικός Προϊόντος: EGS2509040
127€
114€
10%
TOMMY HILFIGER Μανικετόκουμπα από Ατσάλι 2701022
instock
Κωδικός Προϊόντος: 2701022
49€
44€
10%
Cerruti 1881 Ballpoint Leap Chrome Στυλό NSN8524B
instock
Κωδικός Προϊόντος: NSN8524B
49€
instock
Κωδικός Προϊόντος: AD-MR005
40€
34€
15%

Επισκευθείτε το κατάστημα μας και ανακαλύψτε πολλά και μοναδικά δώρα για τους αγαπημένους μας μπαμπάδες!