Ένα μοναδικό γούρι για το 2022 υπόσχεται μία χρονιά γεμάτη ευτυχία!

Από την κατασκευή των πρώτων ταλισμάν – μαγικά φυλακτά για καλή τύχη- που μετρούν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, μέχρι τα σημερινά κομψά γούρια που έχουν την τιμητική τους λίγο πριν την εκπνοή κάθε χρόνου, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Έχει παραμείνει, όμως, αμετακίνητη η ανάγκη του ανθρώπου να απομακρύνει το κακό από τη ζωή του, να προσελκύσει το καλό και να καλωσορίσει την ευτυχία (ευ + τύχη = καλή τύχη).

Η «καλή τύχη» τις περισσότερες φορές είναι κάτι περισσότερο από μία απλή ευχή πριν από ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή μας. Αποτελεί ένα προσωπικό ζητούμενο που επιδιώκουμε να μας συντροφεύει σε κάθε μας επιλογή ή απόφαση. Από ένα μικρό αντικείμενο μέχρι ένα φιλοτεχνημένο κόσμημα σπουδαίας συναισθηματικής αξίας, τα γούρια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της θετικής έκβασης των πραγμάτων στη ζωή μας.

Είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την περίοδο μέχρι τα Φώτα καθώς χρησιμοποιούνται ως σύμβολα που βοηθούν τον άνθρωπο να εξουδετερώσει τα κακά πνεύματα των καλικάτζαρων που θέλουν να καταστρέψουν τη γη. Με το πέρασμα των χρόνων όμως, έχουν αποκτήσει και αισθητική αξία καθώς χρησιμοποιούνται ως αντικείμενα καλλωπισμού, συνήθως καλαίσθητα κοσμήματα, που φοριούνται για να αναδείξουν το στυλ μας και να τονίσουν την κομψότητά μας.

Γούρι – Κόσμημα για το 2022
Πιστοί στην παράδοση των γουριών, στα καταστήματα KIRIAKOS GOFAS, έχουμε σχεδιάσει και φέτος, με προσοχή στη λεπτομέρεια, το καινούργιο γούρι για το νέο έτος. Πρόκειται για ένα κολιέ από δίχρωμο ασήμι και πέτρες Signity και έχει δημιουργηθεί από τον συνδυασμό δύο ισχυρών συμβόλων, του κύκλου και του νερού.

[first_post_featured_products_new id=”262577″]

Ο κύκλος ως ένα από τα πιο ισχυρά, παγκόσμια σύμβολα, είναι συνώνυμο με έννοιες όπως η αιωνιότητα, η πληρότητα, η τελειότητα, η ζωή. Δεν έχει αρχή, μέση και τέλος, ενώ δίνει την αίσθηση μίας αιώνιας, ασταμάτητης κίνησης που κρατά τα πάντα σε εγρήγορση. Δεν σου επιτρέπει να συμβιβαστείς αλλά απεναντίας σε παρακινεί σε μία συνεχομένη ροή για να ανακαλύψεις το σημείο που θα σε κάνει να νιώσεις την απόλυτη ευτυχία.

Συμπληρωματικά, το νερό αποτελεί χαρακτηριστικό σύμβολο της ζωής καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη γέννηση, σε φυσικό και πνευματικό επίπεδο. Λειτουργεί επίσης, ως σύμβολο της αλλαγής καθώς βρίσκεται σε μία συνεχή ροή και κίνηση, από τη μία σταγόνα που πέφτει, μέχρι το χειμαρρώδες νερό που μπορεί να καταλήξει σε ποτάμι, καταρράκτη, θάλασσα ή ωκεανό. Σε εμπνέει να αγκαλιάσεις κάθε αλλαγή στη ζωή σου και να οδηγηθείς σε υψηλά επίπεδα ευτυχίας.

Για το γούρι 2022, συνδυάσαμε δύο κύκλους με δύο σταγόνες νερού ως άμεση αναφορά στη νέα χρονιά που αποτελείται από την επανάληψη του αριθμού δύο. Οι σταγόνες του νερού είναι η αρχή μίας ασταμάτητης ροής που θα οδηγήσει σε μία αδιάκοπη κίνηση μέχρι να βρεθεί ο τελικός προορισμός.

Εκτός φυσικά από τη συμβολική σημασία του γουριού, έχουμε φροντίσει το κόσμημα αυτό να συνδυάζεται άψογα με τις καθημερινές σας εμφανίσεις, έτσι ώστε να αποτελεί αναπόσπαστο αξεσουάρ του μοναδικού σας στυλ. Για περισσότερες πληροφορίες για το γούρι-κόσμημα για το 2022, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Καλή και τυχερή, νέα χρονιά!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Καλάθι

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.