ΚΑΛΑΘΙ

Το καλάθι σας είναι άδειο

Φαίνεται ότι δεν έχετε αποφασίσει κάτι

  • Επιλέξτε γλώσσα:
  • el

Τηλ. παραγγελίες

2310334511

Η ιστορία πίσω από τα ρολόγια G-SHOCK της CASIO

Η ιστορία πίσω από τα ρολόγια G-SHOCK της CASIO

Ποια ήταν η έμπνευση για τη δημιουργία της σειράς με ανθεκτικά ρολόγια G-SHOCK της Casio;  Ποιος είναι ο δημιουργός τους; Ανακαλύψτε στη συνέχεια όλη την ιστορία πίσω από τα ρολόγια G-SHOCK!

 

Ο μηχανικός Kikuo Ibe

 

Ibe-kikuo-mhxanikos-gschoc

 

Η ιστορία ξεκίνησε το 1980 στο εργαστήριο του Ιάπωνα μηχανικού Kikuo Ibe, όταν έριξε κατά λάθος το ρολόι χειρός που του το χάρισε ο πατέρας του και το είδε να γίνεται κομμάτια στο έδαφος.

Αυτό ήταν αρκετό για να αποφασίσει να φτιάξει ένα πολύ ανθεκτικό ρολόι όπου δεν θα πάθαινε τίποτα ακόμα και όταν έπεφτε.

Παρουσίασε την ιδέα του σε ένα meeting της εταιρίας και με μία μικρή ομάδα ξεκίνησε να δουλεύει το project που είχε στο μυαλό του.

Ξόδεψαν αμέτρητα ρολόγια και ώρες, πετώντας τα από τα 10 μέτρα ύψος χωρίς αποτέλεσμα, παρατηρώντας την ιδέα του Ibe να βουλιάζει σιγά σιγά.

Καθώς είχε αρχίσει να παρατάει το όνειρό του, παρατήρησε μία μέρα στο πάρκο τα παιδιά να παίζουν με μία λαστιχένια μπάλα. Βλέποντας την μπάλα να αναπηδά στο έδαφος σκέφτηκε ότι ένα ρολόι με κενό στην κάσα του θα συμπεριφερόταν καλύτερα στην πτώση από ένα συμπαγές.

Ο Ibe και η ομάδα του δούλεψε αυτήν την ιδέα για 2 χρόνια και κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ρολόι το οποίο θα μπορεί να αντέξει μία πτώση από τα 10 μέτρα.

Το 1983 η Casio παρουσίασε το πρώτο ρολόι Casio G Shock στον κόσμο, το DW-5600C.

 

Δείτε την συνέντευξη του ίδιου του Kikuo Ibe και μάθετε ποιο είναι το επόμενό του όνειρο…

Ρολόγια G-SHOCK και Casio

 

μηχανισμός από ρολόγια g-shock

 

Σήμερα τα ρολόγια G-shock της Casio συγκαταλέγονται στα πιο δημοφιλή ρολόγια στον κόσμο συνδυάζοντας τιμή, ανθεκτικότητα και τεχνολογία. Προσφέρονται μέσα από μία τεράστια γκάμα για άντρες, γυναίκες αλλά και παιδιά.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από ψηφιακά και αναλογικά ή συνδυασμό ψηφιακού-αναλογικού ρολογιού ενώ κάθε ρολόι G-shock είναι αδιάβροχο και έχει στις βασικές του λειτουργίες χρονόμετρο, αντίστροφη μέτρηση, ξυπνητήρι, φωτάκι νυχτός και παγκόσμια ώρα.

Για τους πιο απαιτητικούς υπάρχουν μοντέλα όπου προσφέρουν λειτουργίες όπως ηλιακή φόρτιση και λειτουργία, GPS, bluetooth για σύνδεση με την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό, θερμόμετρο, υψόμετρο αλλά και βαρόμετρο.

 

καντράν από ρολόγια g-shock

 

Το μήνυμα του Kikuo Ide προς τις νέες γενιές είναι πως δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάς και να ξεπερνάς τυχόν δυσκολίες που θα βρεθούν στον δρόμο σου, έτσι ώστε πάντα να επιτυγχάνεις τον στόχο σου.

andriko-roloi-Casio-G-SHOCK-GG-1000-1A3ER
instock
Κωδικός Προϊόντος: GG-1000-1A3ER
272€
CASIO G-Shock Pink Rubber Strap GMA-S130VC-4AER
outofstock
Κωδικός Προϊόντος: GMA-S130VC-4AER
192€
163€
15%
CASIO G-SHOCK White Rubber Strap GA-100A-7AER
outofstock
Κωδικός Προϊόντος: GA-100A-7AER
92€
CASIO G-SHOCK White Rubber Strap DW-D5600BW-7ER
outofstock
Κωδικός Προϊόντος: DW-D5600BW-7ER
188€
160€
15%
CASIO G-SHOCK Black Rubber Strap GA-710B-1A4ER
outofstock
Κωδικός Προϊόντος: GA-710B-1A4ER
192€
163€
15%
CASIO G-SHOCK Bluetooth Grey Rubber Strap GBA-800-8AER
instock
Κωδικός Προϊόντος: GBA-800-8AER
192€
163€
15%

Τα ρολόγια G-shock είναι ιδανικά για αθλητές και ανθρώπους με δραστήριο τρόπο ζωής αλλά και για ανθρώπους που δεν θέλουν να χάνουν το στυλ τους ακόμα και στις δραστηριότητες τους διότι η ιστορία της G-shock έχει σκληρό πνεύμα που υπόσχεται να μην ξεθωριάσει ποτέ. Ανακάλυψε όλη την συλλογή μας από ρολόγια G-shock και Casio, καθώς και όλα τα ρολόγια, στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα αλλά και στο φυσικό μας κατάστημα στην Χαριλάου, Αλ.Παπαναστασίου 135.

Και μην ξεχνάτε! Ανακαλύψτε χρήσιμες πληροφορίες για κοσμήματα, ρολόγια και αξεσουάρ μέσα από το blog μας!