ΚΑΛΑΘΙ

Το καλάθι σας είναι άδειο

Φαίνεται ότι δεν έχετε αποφασίσει κάτι

  • Επιλέξτε γλώσσα:
  • el

Τηλ. παραγγελίες

2310334511

Η σημασία του μονόπετρου

Η σημασία του μονόπετρου

Ο καλός σας μόλις σας έκανε πρόταση γάμου! Εσείς είσαστε τόσο χαρούμενη, όπου πριν ανοίξει το μαγικό κουτάκι έχετε πει ήδη το μεγάλο “ΝΑΙ”!

Η σημασία του μονόπετρου: H αρχή μιας κοινής ζωής

Ποιος ήταν όμως αυτός που καθόρισε τη σημασία και το συμβολισμό του μονόπετρου;

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως τα διαμάντια είναι τα δάκρυα των θεών, ενώ οι Ρωμαίοι ότι είναι κομμάτια αστεριών. Λέγεται ότι το πρώτο μονόπετρο δόθηκε το 1477 από τον Δούκα Maximillian της Αυστρίας στη Μαρία της Βουργουνδίας. Από τον 17ο αιώνα τα μονόπετρα έγιναν πολύ δημοφιλή και πλέον θεωρούνται απαραίτητα για έναν γάμο.

Τι συμβολίζει όμως το μονόπετρο;

Αρχικά το μονόπετρο έδειχνε τον πλούτο του ανδρα που το προσέφερε και τη δέσμευση του να φροντίζει την γυναίκα που θα παντρευτεί. Σήμερα το μονόπετρο συμβολίζει τη δέσμευση για αιώνια αγάπη. Λόγω της κυκλικής του μορφής (χωρίς αρχή-μέση-τέλος) συμβολίζει την αγάπη χωρίς τέλος. Επίσης, επειδή το μονόπετρο είναι κατασκευασμένο από χρυσό (κίτρινο χρυσό-ρόζ χρυσό-λευκόχρυσο) και ο χρυσός είναι πρωτογενής ύλη, δηλαδή είναι ανεξίτηλος, λαμπερός και άφθαρτος, αντικατοπτρίζει την ανεξίτηλη αγάπη και την αγνότητα των συναισθημάτων.

Κάθε πρόταση γάμου-κάθε υπόσχεση αγάπης και αφοσίωσης επισφραγίζεται με ένα μονόπετρο.

Σήμερα υπάρχει τεράστια ποικιλία σε μονόπετρα με διαμάντια, πολύτιμους και ημιπολύτιμος λίθους.

Το κατάστημα ΓΚΟΦΑΣ όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του έχει δόσει μεγάλη έμφαση σε αυτό το ιδιαίτερο δώρο, με αποτέλεσμα να διαθέτει τεράστια ποικιλια τόσο στο κατάστημα όσο και στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση στο: www.gofas.com.gr

Περισσότερα από 300 μοναδικά σχέδια από μονόπετρα πσε περιμένουν online shop μας. Όπως όλα μας τα κοσμήματα, τα μονόπετρα δαχτυλίδια συνοδεύονται από παραστατικά και εγγυήσεις που επιβεβαιώνουν την αγνότητα και τα χαρακτηριστικά του δαχτυλιδιού. Τα καράτια των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων, το χρώμα και η καθαρότητα της πέτρας, καθώς και το κόψιμο της, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτιριστικά τα οποία σας αναλύουμε και πιστοποιούν την ποιότητα και την αξία της αγοράς σας. Ανακαλύψτε σήμερα τη μεγάλλη συλλογή μας και κάνετε ένα μοναδικό δώρο αγάπης στην αγαπημένη σας.

Και μην ξεχνάτε! Ανακαλύψτε χρήσιμες πληροφορίες για κοσμήματα, ρολόγια και αξεσουάρ μέσα από το blog μας!