ΚΑΛΑΘΙ

Το καλάθι σας είναι άδειο

Φαίνεται ότι δεν έχετε αποφασίσει κάτι

  • Επιλέξτε γλώσσα:
  • el

Τηλ. παραγγελίες

2310334511

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιστοποίηση διαμαντιών

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιστοποίηση διαμαντιών

Έχουν χαρακτηριστεί ως «ο καλύτερος φίλος των γυναικών» ή ως «το πολυτιμότερο δώρο της γης στις γυναίκες» ενώ παράλληλα έχουν αποκτήσει τεράστια αξία – κυρίως διαφημιστική- μέσα από την έβδομη ταινία του James Bond που έκανε τη φράση «Diamonds are Forever» μία από τις πιο ξακουστές στην ιστορία του κοσμήματος. Ο λόγος για τα διαμάντια, αυτόν τον πολύτιμο λίθο, ξακουστό για τη λάμψη του, που μαγνητίζει τα βλέμματα και κοσμεί τον παράμεσο των γυναικών που με χαρά είπαν το «Yes, I do».

Τον πιο γνωστό και περιζήτητο λίθο, το διαμάντι, συνοδεύει μία αξιολόγηση η οποία παρουσιάζει αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του με σημαντικότερα το χρώμα του, την κοπή του, την καθαρότητά του και το βάρος του σε καράτια.   Όπως ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός έτσι και το εκάστοτε διαμάντι έχει τα δικά του, ατομικά χαρακτηριστικά τα οποία οφείλεις να γνωρίζεις κατά την αγορά και φυσικά πρέπει να τα έχεις καταγεγραμμένα σε έγγραφα εφ’ όρου ζωής.  Αυτά τα χαρακτηριστικά άλλωστε καθορίζουν και την τελική αξία του κάθε διαμαντιού.

Η αξιολόγηση αυτή πρόκειται στην ουσία για πιστοποίηση των διαμαντιών, αναγνωρισμένη από κάποιο γεμμολογικό ινστιτούτο, με τα πιο γνωστά και αξιόπιστα να θεωρούνται τα: Gemological Institute of America (GIA),  International Gemological Institute (IGI) και High Diamond Council (HRD).

Ας μάθουμε λίγα πράγματα για τους παραπάνω οργανισμούς.

Gemological Institute of America (GIA)

Το GIA είναι ο εμπνευστής των βασικών χαρακτηριστικών (4CS) πάνω στα οποία στηρίζεται από τη δεκαετία του 1940 μέχρι σήμερα η αξιολόγηση των διαμαντιών παγκοσμίως. Όπως αναφέρθηκε ήδη τα τέσσερα αυτά βασικά χαρακτηριστικά είναι:

  1. η κοπή: είναι το χαρακτηριστικό εκείνο που καθορίζει την λάμψη και την ομορφιά ενός διαμαντιού.
  2. η καθαρότητα: ή αλλιώς διαύγεια αναφέρεται στην απουσία σημαδιών (εσωτερικών ή εξωτερικών) σε ένα διαμάντι. Τα διαμάντια χωρίς αυτά τα σημάδια –που προέρχονται από το γεγονός ότι βρίσκονται βαθιά στη γη-  είναι σπάνια και ως εκ τούτου η σπανιότητα επηρεάζει και την αξία τους.
  3. το χρώμα: η αξία ενός διαμαντιού επηρεάζεται επίσης από το χρώμα του. Όσο πιο άχρωμο είναι τόσο πιο μεγάλη είναι και η αξία του.
  4. τα καράτια: είναι μονάδα μέτρησης του βάρους του διαμαντιού.

Το GIA είναι ο παλαιότερος και ο πρώτος οργανισμός πιστοποίησης διαμαντιών που ενέταξε την γεμμολογία ανάμεσα στις επιστήμες.

International Gemological Institute (IGI)

Η πιστοποίηση IGI παρέχει μία ακριβή  εκτίμηση της κοπής, του χρώματος, της καθαρότητας (διαύγειας) και των καρατίων των διαμαντιών σύμφωνα με αυστηρά διεθνή πρότυπα. Πρόκειται για έναν από τους εγκυρότερους οργανισμούς του είδους του, διαθέτει εξειδικευμένα εργαστήρια σε είκοσι τοποθεσίες του κόσμου καθώς και δεκατέσσερις σχολές γεμμολογίας από τις οποίες αποφοιτούν χιλιάδες νέοι επαγγελματίες κάθε χρόνο.

Για τη διαδικασία πιστοποίησης των διαμαντιών, το IGI χρησιμοποιεί εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για να προσδιορίσει την προέλευση εξόρυξης του διαμαντιού καθώς και της εργαστηριακής του ανάπτυξης. Επιπλέον, οι έμπειροι γεμμολόγοι αξιολογούν περαιτέρω τα διαμάντια αναφέροντας με λεπτομέρεια τα σχετικά γεμμολογικά χαρακτηριστικά σύμφωνα με το αυστηρότερο διεθνές σύστημα.

High Diamond Council (HRD)

Πρόκειται για έναν κορυφαίο οργανισμό αξιολόγησης διαμαντιών που έχει ως κυρίαρχο στόχο μέσα από τις πιστοποιήσεις του, να ενημερώνει τους υποψήφιους αγοραστές για τα διαμάντια και να τους επιτρέπει να τα αγοράζουν με απόλυτη εμπιστοσύνη.

Οι έλεγχοι των διαμαντιών πραγματοποιούνται στα εργαστήρια της HRD με τη βοήθεια της τεχνολογίας αιχμής ενώ τα έγγραφα (πιστοποίηση) που δημιουργούνται καθορίζουν την αξία των διαμαντιών και την αυθεντικότητά τους.

Στο κοσμηματοπωλείο μας, για να εξασφαλίσουμε την αξία των διαμαντιών, παρέχουμε κοσμήματα με πιστοποίηση και από τους τρεις έγκυρους και αξιόπιστους οργανισμούς που αναφέρθηκαν. Με τον τρόπο αυτό, οι πελάτες μας μπορούν να νιώθουν σίγουροι για το πολύτιμο κόσμημα που αγοράζουν ενώ είναι ενήμεροι για τα ακριβή χαρακτηριστικά του.

Μονόπετρο Δαχτυλίδι Με Διαμάντια Brilliant από Λευκό Χρυσό 18 Kαρατίων D118461
instock
Κωδικός Προϊόντος: D118461
1665€
1415€
15%
Μονόπετρο Δαχτυλίδι Με Διαμάντι Brilliant από Λευκό Χρυσό 18 Kαρατίων D116271
instock
Κωδικός Προϊόντος: D116271
2120€
1800€
15%
Μονόπετρο Δαχτυλίδι Με Διαμάντι Brilliant από Λευκό Χρυσό 18 Kαρατίων D115506
outofstock
Κωδικός Προϊόντος: D115506
2540€
2160€
15%

Διαθέτουμε μία μεγάλη ποικιλία σε μονόπετρα δαχτυλίδια σε ανταγωνιστικές τιμές για να συνοδεύσετε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σας με λάμψη και ομορφιά. Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.