ΚΑΛΑΘΙ

Το καλάθι σας είναι άδειο

Φαίνεται ότι δεν έχετε αποφασίσει κάτι

  • Επιλέξτε γλώσσα:
  • el

Τηλ. παραγγελίες

2310334511

Το Μαύρο Διαμάντι: Αυτή η σκοτεινή ομορφιά της φύσης!

Το Μαύρο Διαμάντι: Αυτή η σκοτεινή ομορφιά της φύσης!

Λένε πως τα διαμάντια είναι παντοτινά και αν κρίνουμε από την ομορφιά τους θα έλεγε κανείς πως δημιουργούνται με μαγικό τρόπο.

 

Μαύρο Διαμάντι: Η Δημιουργία και η Ανακάλυψη

Η αλήθεια όμως είναι ότι το διαμάντι προέρχεται από την φύση και συγκεκριμένα 75-200 χιλιόμετρα κάτω από την γη.

Το όνομά του προέρχεται από την Ελληνική λέξη αδάμας που σημαίνει αδάμαστος, λόγω της σκληρότητάς του που δεν μπορούσε να υποστεί καμία κατεργασία.

Συγκεκριμένα, από την τήξη των πετρωμάτων που προϋπήρχαν στον ανώτερο μανδύα του φλοιού της γης, προέρχεται ο άνθρακας και έτσι σχηματίζονται τα διαμάντια.

Η πρώτη επαφή με τον άνθρωπο πιστεύουμε πως έγινε στην Ινδία σύμφωνα με αναφορές σε βιβλία οικονομίας και νομοθεσίας του 4ου αιώνα π.Χ.. Το εμπόριο και η διακίνηση των διαμαντιών ξεκινάει κατά τον 1ο αιώνα π.Χ. οπού από την Ινδία περνάει στην Κίνα, έπειτα στην Αραβία, στην Περσία και τέλος στην Ευρώπη.

μαύρα διαμάντια

 

Μαύρο Διαμάντι: Μοναδική Φυσική Ομορφιά.

Μια κατηγορία από μόνο του είναι το μαύρο διαμάντι.

Θα πίστευε κανείς πως μετά την ανακάλυψη του διάφανου διαμαντιού, δεν θα μπορούσαμε να δούμε κάτι πιο όμορφο και μαγευτικό αλλά εδώ έρχεται το μαύρο διαμάντι και μας διαψεύδει περίτρανα.

Τα μαύρα διαμάντια όντως υπάρχουν και είναι η φυσική τους μορφή. Σε αντίθεση με άλλα χρωματιστά  διαμάντια που λαμβάνουν το χρώμα τους από γεωλογικά στοιχεία όπως το άζωτο και το υδρογόνο, τα μαύρα διαμάντια οφείλουν το χρώμα τους στην συμπερίληψη του γραφίτη και τυχαίας ομαδοποίησης σε όλο το διαμάντι.

Από πού Προέρχονται τα Μαύρα Διαμάντια;

 Τα φυσικά μαύρα διαμάντια είναι αρκετά σπάνια και προέρχονται συνήθως από τη Βραζιλία και την κεντρική Αφρική.

Υπάρχει βέβαια και το επεξεργασμένο μαύρο διαμάντι όπου πολύ απλά βάφουν το διάφανο διαμάντι με ακτινοβόληση. Αυτά τα μαύρα διαμάντια όπως καταλαβαίνουμε είναι πιο εύκολα να τα βρούμε.

 

evaluating-black-diamonds

 

Η ιστορία των Μαύρων Διαμαντιών

Η ιστορία των μαύρων διαμαντιών είναι πλούσια και μυστηριώδης. Ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 1840 στη Βραζιλία και τα ονόμασαν “carbonados”. Τα μαύρα διαμάντια σχηματίστηκαν 2,6 έως 3,8 δισεκατομμύρια χρόνια πριν και είναι εξαιρετικά σπάνια. Είναι φυσικά πολυκρυσταλλικά διαμάντια και έχουν βρεθεί μόνο περίπου τρεις τόνοι.

Τα μαύρα διαμάντια είναι τα πιο σκληρά από οποιοδήποτε άλλο γνωστό διαμάντι. Βρίσκονται στο 10 στην κλίμακα σκληρότητας του Moh και η πυκνή τους πολυκρυσταλλική δομή καθιστά  πολύ πιο δύσκολο το να κόψουν και να γυαλίσουν σε σχέση με τα άχρωμα διαμάντια.

Τα μαύρα διαμάντια δεν λάμπουν με την παραδοσιακή έννοια. Απορροφούν το φως αντί να το αντανακλούν, πράγμα που σημαίνει ότι η ομορφιά τους προέρχεται από την επιφάνεια τους η οποία γυαλίζεται σαν μάρμαρο.

Διαφορετικές κουλτούρες είχαν διαφορετικές πεποιθήσεις για τα μαύρα διαμάντια. Στην Ινδία, τα μαύρα διαμάντια θεωρούνταν καταραμένα επειδή μοιάζουν με τα μάτια των φιδιών και των αραχνών. Ωστόσο, στην Ιταλία πίστευαν πως αγγίζοντας ένα μαύρο διαμάντι θα μπορούσε να βοηθήσει ακόμα τον γάμο ενός ζευγαριού. Σύμφωνα με τον θρύλο το διαμάντι Karloff Noir, ένα μαύρο διαμάντι 88 καρατιών, δίνει περισσότερη τύχη, επιτυχία και ευτυχία σε όποιον το αγγίζει.

Ο Λουδοβίκος 18ος λέγεται ότι διέθετε ένα υπέροχο μαύρο διαμάντι, για το οποίο είχε πληρώσει ένα μεγάλο για την εποχή ποσό. Ο Δούκας του Brunswick της Γερμανίας που ήταν γνωστός λάτρεις των διαμαντιών, ισχυριζόταν πως διέθετε διαθέτει όχι λιγότερα από πέντε μαύρα διαμάντια σε διάφορα μεγέθη στην μυθική συλλογή του.

Κατά τη διάρκεια του 19ου και 20ου αιώνα, οι κοσμηματοπώλες θεωρούσαν το μαύρο διαμάντι ως πολύ δύσκολο να κοπεί και να γυαλιστεί. Για πολλά χρόνια, θεωρήθηκε ότι είναι καταλληλότερο για βιομηχανική χρήση και ως επί το πλείστων ακατάλληλο για κοσμήματα.

Τελικά, τα μαύρα διαμάντια κέρδισαν μεγάλη φήμη και δημοτικότητα. Το 1996, ο ιδρυτής και επικεφαλής της ελβετικής εταιρίας κοσμημάτων de Grisogono κυκλοφόρησε μια συλλογή από κοσμήματα και ρολόγια με μαύρα διαμάντια. Τα μαύρα διαμάντια χρησιμοποιούνται σήμερα τόσο για ανδρικά όσο και στα γυναικεία κοσμήματα.

Διάσημα Μαύρα Διαμάντια:

 

 1. De Grisogono

Ίσως το μεγαλύτερο μαύρο διαμάντι στην γη να είναι το De Grisogono η αλλιώς The spirit of De Grisogono με βάρος 312,24 καράτια με καταγωγή από την κεντρική Αφρική. Φτάνει μέχρι την Ελβετία στα χέρια του De Grisogono, εξού και το όνομα του διαμαντιού, όπου ανέλαβε την κοπή του σε στυλ Mogul. Σπάνιο και μοναδικό στο είδος του λόγω των διαστάσεών του.

 

 

2. Black Orlov

Το Black Orvol με βάρος 67,50 καράτια και κοπής σε στιλ Cushion, σύμφωνα με έναν μύθο πήρε το όνομα του από την Ρωσίδα πριγκίπισσα Nadia Orlov.

Βρέθηκε στα μέσα του 18ου αιώνα και έχει φιλοξενηθεί σε αρκετές εκθέσεις, όπως το 1951 στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το 1964 στην Κρατική Έκθεση του Τέξας.

Επίσης, το διαμάντι αυτό είναι γνωστό και σαν το Μάτι του Brahma.

 

 

3. To Διαμάντι Του Άμστερνταμ

Το κατάμαυρο αυτό διαμάντι από την Αφρική, ζυγίζει 33,74 καράτια και έχει σχήμα απιοειδές και στην επιφάνεια του σχηματίζονται διάφορες έδρες.

Εμφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 1973 στην εταιρία D.Drukker and Zn στο Άμστερνταμ.

Πουλήθηκε από τον οίκο Christies τον Νοέμβριο του 2001 έναντι 352.000 δολαρίων.

Ένας τέτοιος πολύτιμος λίθος αναπόφευκτα θα γινόταν σύμβολο εξουσίας και μεγαλοπρέπειας και φυσικά το καλύτερο δώρο μιας και είναι τόσο σπάνιο και ακτινοβόλο, που θα κάνει τον άνθρωπο σου να νιώσει μοναδικός.

 

Δείτε τις προτάσεις μας και κάντε ένα ξεχωριστό δώρο σε εσάς ή τα άτομα που αγαπάτε:

 

Λευκόχρυσο Μονόπετρο Με Χρωματιστή Πέτρα
instock
Κωδικός Προϊόντος: D36399
2000€
1700€
15%
Μονόπετρο Αρραβώνα Με Διαμάντι
instock
Κωδικός Προϊόντος: R13492
2341€
1990€
15%

 

Μονόπετρο Δαχτυλίδι Κ18 με Διαμάντι Brilliant R25110
instock
Κωδικός Προϊόντος: R17441
1410€
1200€
15%
Brilliant Μονόπετρο
instock
Κωδικός Προϊόντος: R17440
705€
600€
15%
Μονόπετρο Brilliant Με Χρωματιστή Πέτρα
instock
Κωδικός Προϊόντος: R29239
1290€
1140€
12%

 

 

Μπορείτε να μας επισκεφθείτε στο φυσικό κατάστημα, Αλ. Παπαναστασίου 135, Χαριλάου, 54250, Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.