ΚΑΛΑΘΙ

Το καλάθι σας είναι άδειο

Φαίνεται ότι δεν έχετε αποφασίσει κάτι

  • Επιλέξτε γλώσσα:
  • el

Τηλ. παραγγελίες

2310334511

Βέρα στο δεξί: Τι συμβολίζει;

Βέρα στο δεξί: Τι συμβολίζει;

Η γαμήλια βέρα είναι συνώνυμο της δέσμευσης και της υπόσχεσης που δίνει το ζευγάρι ότι θα είναι για πάντα μαζί και είναι το σύμβολο της αιωνιότητας. Είναι το κόσμημα με την μεγαλύτερη ίσως συναισθηματική αξία και σημασία.

Από πού ξεκίνησαν όμως όλα για το κόσμημα που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του γάμου; Ποια είναι η ιστορία πίσω από τις

ανδρόγυνο με βέρα

 

Η ιστορία της γαμήλιας βέρας

Η βέρα γάμου συμβολίζει την ένωση, την αγάπη και τον σεβασμό μεταξύ δυο ανθρώπων που υπόσχονται πως θα κρατήσει μια ζωή, καθώς και το σχήμα της δηλώνει κάτι το ατελείωτο, κάτι χωρίς αρχή μέση και τέλος.

Όλα ξεκίνησαν από την Αρχαία Αίγυπτο όπου αυτο-σχεδίαζαν δαχτυλίδια από καλάμια και αγριόχορτα για να τιμήσουν έτσι τον σύζυγό ή την σύζυγο και την αιώνια αγάπη τους.

Την φορούσαν στο αριστερό χέρι, στο τέταρτο δάχτυλο επειδή θεωρούσαν πως από εκεί περνάει η φλέβα που πάει κατευθείαν στην καρδιά, ονομάζοντας την Vena Amoris

Στην χριστιανική παράδοση από την άλλη, οι βέρες εμφανίστηκαν γύρω στο 860 μ.Χ , διακοσμημένα με ανάγλυφα περιστέρια, λίρες και άλλα σύμβολα αιώνιας αφοσίωσης.

Την φορούσαν στο δεξί χέρι και στο τέταρτο δάχτυλο, αφιερώνοντας τα τρία πρώτα δάχτυλα στην Αγία Τριάδα και το τέταρτο στον σύζυγο.

Όσο περνούσαν τα χρόνια και φτάνοντας στο σήμερα, η βέρα απλοποιήθηκε, ωστόσο για αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω, μπορούν να βρουν σχέδια με λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά αλλά να προσθέσουν ακόμα και διαμάντια.

Η χάραξη επίσης, είναι ένα χαρακτηριστικό που κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερη την γαμήλια βέρα καθώς μπορείτε να χαράξετε τα ονόματά σας με την ημερομηνία του γάμου μέσα στα δαχτυλίδια αλλά και οτιδήποτε άλλο θελήσετε.

ανδρική βέρα γάμου

γυναικεία βέρα γάμου

kitrino-xrush-vera-gamou-WR280
instock
Κωδικός Προϊόντος: WR280
230€
Kίτρινη Χρυσή Βέρα Γάμου WR259
instock
Κωδικός Προϊόντος: WR259
138€
xrush-vera-gamou-WR289
instock
Κωδικός Προϊόντος: WR289
210€
Λευκόχρυση Βέρα Γάμου WR270W
instock
Κωδικός Προϊόντος: WR270W
210€
Λευκόχρυση Βέρα Γάμου WR273W
instock
Κωδικός Προϊόντος: WR273W
200€
Λευκόχρυση Βέρα Γάμου WR254W
instock
Κωδικός Προϊόντος: WR254W
200€
Ροζ Χρυσή Βέρα Γάμου WR279R
instock
Κωδικός Προϊόντος: WR279R
300€
Ροζ Χρυσή Βέρα Γάμου WR280R
instock
Κωδικός Προϊόντος: WR280R
230€
Ροζ Χρυσή Βέρα Γάμου WR275R
instock
Κωδικός Προϊόντος: WR275R
195€
instock
Κωδικός Προϊόντος: WR180DR
196€
dixrwmh-xrush-bera-gamou-WR283
instock
Κωδικός Προϊόντος: WR283
155€

βέρες γάμου

Οι επιλογές σχεδίων για γαμήλια βέρα που σου δίνουμε είναι πολλές ενώ έχεις την δυνατότητα να διαλέξεις το ίδιο σχέδιο σε μέταλλο από ασήμι ή μέταλλο από χρυσό.

Περιηγήσου στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, www.kiriakosgofas.gr, για να βρεις τις βέρες που λατρέψεις με την πρώτη ματιά αλλά επισκέψου μας και στο φυσικό μας κατάστημά,  Αλ.Παπαναστασίου 135.

Και μην ξεχνάτε! Ανακαλύψτε χρήσιμες πληροφορίες για κοσμήματα, ρολόγια και αξεσουάρ μέσα από το blog μας!