ΚΑΛΑΘΙ

Το καλάθι σας είναι άδειο

Φαίνεται ότι δεν έχετε αποφασίσει κάτι

  • Επιλέξτε γλώσσα:
  • el

Τηλ. παραγγελίες

2310334511

Αλεξανδρίτης – Ο Τσάρος της Ψευδαίσθησης

Αλεξανδρίτης – Ο Τσάρος της Ψευδαίσθησης

Ο Αλεξανδρίτης είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες πέτρες που έχουν υπάρξει έως σήμερα. Ο τρόπος που αλλάζει χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται, την καθιστά κατά κάποιον τρόπο μαγική. Σμαράγδι το πρωί, ρουμπίνι το βράδυ! Η διττή του φύση είναι αυτή που τον κάνει μοναδικό και παράλληλα τόσο ακριβό.

Η πιο πολύτιμη ποικιλία της χρυσοβηρύλλου, με σκληρότητα 8,5 στην κλίμακα Mohs την κατατάσσει στα πιο σκληρά και συνάμα ανθεκτικά πετράδια.

Ανακαλύφθηκε το 1830 στα Ουράλια Όρη και πήρε το μεγαλοπρεπές όνομά της από τον Τσάρο Αλέξανδρο ΙΙ της Ρωσίας .

 

Χώρες εξόρυξης

Η Βραζιλία είναι η σημαντικότερη πηγή εξόρυξης του Αλεξανδρίτη πλέον, με δείγματα έντονων χρωμάτων μπλε-πράσινο κατά τη διάρκεια της ημέρας και κόκκινο-μωβ κάτω από τεχνητό φως. Σε αντίθεση τα ορυχεία της Ρωσίας μας δίνουν κρυστάλλους πιο συγκεκριμένων και ίσως λίγο πιο απαλής χροιάς χρωμάτων. Άλλες πηγές εξόρυξης παγκοσμίως θα δούμε στη Σρι Λάνκα, στην Τανζανία, στη Μαδαγασκάρη, στη Ζιμπάμπουε, στην Ινδία και στη Μπούρμα.

 

Κοσμηματοποϊία

Τα υψηλότερης ποιότητας πετράδια είναι εξαιρετικά σπάνια και γι’ αυτό η αγοραστική αξία τους εκτινάσσεται. Οι πέτρες που χρησιμοποιούνται συνηθέστερα στην κοσμηματοποϊία είναι μικρότερες του ενός καρατίου, για να είναι πιο προσιτές στο ευρύ αγοραστικό κοινό. Η πιο κοινή και καλή ποιότητα που συναντάμε στο εμπόριο θα φέρει κάποια μικρά έγκλειστα. Τις περισσότερες φορές θα δούμε τη συγκεκριμένη πέτρα κομμένη σε διάφορα σχήματα και να προσδίδει μια υπέροχη λάμψη που θα κάνει το κόσμημα μοναδικό. Σπανιότερα θα τον βρούμε στο εμπόριο σε κοπή καμποσόν, μόνο εφόσον θέλουμε να αναδείξουμε το καταπληκτικό φαινόμενο, γνωστό και ως «το μάτι της γάτας», που δημιουργείται λόγω της υψηλής συγκέντρωσης βελονοειδών εγκλείστων μέσα στην πέτρα.

Τέλος, ο Αλεξανδρίτης είναι ο γενέθλιος μήνας του μήνα Ιουνίου και επέτειος λίθος των 55 ετών έγγαμου βίου ή αλλιώς και Σμαραγδένιου Ιωβηλαίου.

Βρείτε μια μεγάλη ποικιλία κοσμημάτων από ορυκτές χρωματιστές πέτρες  στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, kiriakosgofas.gr ή στα φυσικά μας καταστήματα, Αλ. Παπαναστασίου 135 και Μητροπόλεως 95 στη Θεσσαλονίκη.

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!